EEN VEILIGE TOEKOMST VOOR HONDEN & KATTEN 

Coron is een idyllisch eiland op de Filipijnen dat met haar adembenemend witte stranden en kristalheldere wateren gezien wordt als een van de mooiste plekjes op aarde. Er speelt echter een groot contrast af tegen de prachtige natuur, het eiland kampt namelijk met een ongecontroleerde honden-en kattenpopulatie. Wegens het gebrek aan een medisch zorgsysteem planten de dieren zich voort in ongezonde en hopeloze omstandigheden. 

 

Om de zwerfdierpopulatie terug te dringen, worden dieren op vreselijke wijze gedood. Zo worden honden in kooien gevangen en op de vuilnisbelt geplaatst, waar zij worden achtergelaten om te sterven. De lokale bevolking staat hier niet achter, maar kan wegens gebrek aan medische hulpmiddelen een schrijnend alternatief bieden door dieren te verdrinken.

Middels een vijfjarig programma wordt de dierenpopulatie gestabiliseerd, zodat zij onderdeel kunnen worden van een zelfsturende gemeenschap dat zorgt voor mens & dier. 


Voor het NES Project 2024 is € 11.550,- benodigd

Gun jij de honden en katten op Coron een veilig en gezond leven? Doneer dan nu via onderstaande knop.


HET PLAN | Stabiliseren van honden-en kattenpopulatie op Coron, eiland Filipijnen

Samen met partners, dierenartsen en vrijwilligers streven wij ernaar om het NES-programma binnen 5 jaar over het gehele eiland te implementeren. Ieder jaar wordt één NES-project uitgevoerd dat minstens 500 dieren behandeld. In het jaar 2024 wordt het eerste NES project gerealiseerd in Guadalupe, Coron City. Onder leiding van onze voorzitter, die naar de projectlocatie zal afreizen, wordt het project in twee weken gerealiseerd. De volgende doelen zijn gesteld voor 2024.

NEUTER

De honden-en kattenpopulatie wordt gestabiliseerd middels sterrilisaties, vaccinaties en medische verzorging.

In totaal worden 500 honden en katten gesteriliseerd/gecastreerd.

Honden en katten worden gevaccineerd tegen de zeer besmettelijke en dodelijke ziekte rabiës.

Dieren met pijnlijke en jeukende huidziekten krijgen de noodzakelijke medische behandeling.

EDUCATE

Een Local Volunteer Group wordt opgericht om zelfsturend de zwerfdieren te kunnen verzorgen

Onze lokale vertegenwoordiger krijgt een zetel in het lokale bestuur om de overheid te laten zien hoe zij op een humane manier met de dieren kunnen omgaan.

Een Local Volunteer Group (LVG) wordt samengesteld en opgeleid om zelfsturend de dieren te verzorgen door hen te voorzien van basisbenodigdheden zoals voedsel, schoon drinkwater en (medische) zorg.

Een LVG-lid wordt getraind in het organiseren van educatieve evenementen voor Dierenverzorging door de lokale gemeenschap.

SUSTAIN

Met een duurzame oplossing kan de gestabiliseerde situatie zich voortzetten.

Afspraken worden gemaakt met de lokale overheid om het volgende aan te pakken:

  1. Hoe zij de dieren op een humane manier kunnen behandelen.
  2. Regelingen voor de plaatsing van twee shelterspots.

Twee publieke shelter spots worden voor de straatdieren gebouwd, waar zij onderdak kunnen vinden en voedsel en schoon drinkwater kunnen ontvangen van de LVG.

De LVG ontvangt maandelijks een donatie van De Stichting ter ondersteuning van de zorg voor de lokale honden- en kattenpopulaties.


Wil jij de dieren op de Filipijnen helpen?